loader image

Certificat Prenuptial

Certificatul Prenupțial înainte de Căsătorie

Înainte de a ajunge în fața ofițerului stării civile, ai nevoie de câteva analize medicale, în urma cărora medicul te va declara apt pentru căsătorie.

Ce Este Certificatul Prenupțial?

Certificatul prenupțial este un document medical care atestă starea de sănătate a viitorilor soți. În general, se cere ca ambii parteneri să se prezinte la medic pentru a efectua anumite teste, cum ar fi testul de sifilis sau cel de HIV. Scopul acestor teste este de a preveni răspândirea bolilor cu transmitere sexuală și de a asigura că ambii parteneri sunt sănătoși înainte de a se căsători.

Valabilitatea Certificatului Prenupțial:

 • După eliberare, certificatul medical prenupțial este valabil 24 de ore. Mai târziu de atât, nu te mai poți prezenta la primărie pentru declarația de căsătorie.
 • Ceremonia de căsătorie nu poate avea loc mai mult de 14 zile de la eliberarea certificatelor. Aceste 14 zile includ atât ziua eliberării, cât și cea a căsătoriei.
 • Așadar, certificatele prenupțiale trebuie să fie gata cu exact două săptămâni înainte de căsătorie, iar în aceeași zi va trebui să mergi la primărie pentru a depune actele.

Termene Importante:

 • Căsătoria nu poate avea loc mai devreme de 10 zile de la depunerea actelor.
 • Totodată, nu poate avea loc mai târziu de 14 zile, deoarece ar expira certificatele prenupțiale.

Asigură-te că ai toate actele pregătite și că urmezi aceste termene pentru o căsătorie sănătoasă și fericită! 🌟Certificat-Medical-Prenuptial-Iasi-2

  Solicită o ofertă


  Deschide chat-ul.
  Ai nevoie de ajutor?
  Salutare.
  Cum te putem ajuta?
  Call Now Button